Следва

ТОП 10 ежедневни ХРАНИ, които са абсолютна ЛЪЖА

239 прегледа· 11/10/20
root
root
173 Абонати
173

Ще се учудите колко много от храните, които консумираме ежедневно се оказват пълна лъжа. Някои от продуктите, които ядем са тотално различни от това, което си представяме. Днес ще ви покажа 10 храни, които изобщо не са това, което изглеждат.

? 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash1" и 3% от техника с "Clash1PC" - http://ozn.bg/2mn0oIf
? Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: http://bit.ly/2O6xJXR
? Поръчай "Топ мистериите на България" тук: https://ozn.bg/2OMkauI
? Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
? Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
?‍? Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
? Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

В наши дни е изключително важно какво ядем и какви вещества подаваме за организма ни, защото виждате каква е обстановката. Храната остава най-добрият начин да си набавяме витамини и други, за да поддържаме силна нашата имунна система. Макар вирусите да са навякъде около нас, храната остава ключов елемент в борбата с тях. Проблемът е, че повечете неща, които си купуваме от магазина съвсем не са това, което изглеждат. Храната ни се презентира по един начин, но всъщност хранителната и стойност и състав са много различни от очакваното.

#TheClashers #Top10

Независимо къде се намираме по света, било то в САЩ, Великобритания, Германия или Австралия, глобалните компании са навсякъде и продават едни и същи храни и продукти. За това трябва редовно да следим какво всъщност ни предлагат и как се прави то. Ако пътувате до различни държави за ваканция или почивка вие искате да опитате местната кухня. Резервирате си хотел и следващото нещо, което искате да направите е да похапнете. Поискайте съвет от местните преди да го направите, защото кухнята на другите държави може да е много по-различна от това, на което сте свикнали.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

Днес ще разгледаме някои ежедневни храни, които се оказват доста различни от това, което сте очаквали. Знаехте ли, че между 70% и 80% от зехтина на пазара всъщност е фалшив. Така нареченият Extra Virgin Olive Oil може да се окаже най-обикновено олио. Ако искате истински зехтин, не го купувайте от супермаркета, ами от някоя баба, която си го прави сама в Гърция. Пармезанът е един от най-разпрастранените видове сирена в света. То произлиза от Италия и ако се почивали там, може да се виждали магазини пълни с него. Оказва се обаче, че повечето от пармезана, който се продава е пълен с друг вид сирена и дървестни старготини. Едни от най-консумираните напитки са плодовите сокове. Всеки ги харесва, защото са добър заместител на газираните. В тях обаче освен голямо количество захар има куп други неща, които дори не искате да знаете какви. Днес в новата топ 10 класация на the clashers ще говорим именно за тези, както и много други храни.

Много от вас сигурно харесват суши. Това е перфектната храна когато излезем на ресторант или си я поръчаме на вкъщи. Оказва се обаче, че оригиналното суши от Япония е съвсем различно. Пикантната паста, която ходи с него, наречена уасаби, също не е това, което очакваме. Уасаби е японско растения, което се гледа трудно и е много скъпо. За това има заместители, които се използват в масовия пазар. Една от основните съставки е риба тон, която си е скъпа и най-често заменяна. Като заговорихте за морска храна, може би сте опитвали ролца от раци. В тях може да има всичко друго но не и раци. Канелата е друга храна или по-скоро подправка, която често се продава. В повечето случаи тя обаче произлиза от Китай и се нарича Касия. Истинската канела е доста по-скъпа, но и с по-мек вкус.

Знаете ли за тези квадратни тънки кашкавалчета, които се поставят на бургера. В много от веригите за бързо хранене ги използват, защото са евтини и лесни за приготвяне. Така нереченият American Cheese е много популярен в целия свят, но е доста различен от това, което си представяте. Медът е следващия продукт, който се продава в магазините и често се оказва лъжлив. Истинският пчелен мед е много по-различен от това, което може да си купите. Усетете разликата, когато го вземете от някоя баба в Родопите. Любимите ни бисквитки Орео и чип Прингълс също не са това, което изглеждат.

Надявам се днешната топ 10 класация да ви е харесала ?

Покажи още

 0 Коментари sort   Сортиране по


Следва